Loddrett klatring for deg uten klatreerfaring.

Synshorn Via Ferrata

Jernbøylene i Synshorn Via Ferrata gjør de vertikale veggene 1500 meter over havet tilgjengelig for alle som er i alminnelig god form! Bare du tør!

Mellom innsjøen Bygdin og Vinstervann ligger Synshorn, ikke langt fra Beitostølen. Erfarne guider tar deg trygt og sikkert opp den bratte fjellsiden og langs trange fjellhyller på en tilrettelagt rute som fører deg helt til topps på Synshorn.

Via Ferrata siden 1. verdenskrig, nå også på Synshorn.

Navnet Via Ferrata kommer fra Italia, der de bygde «jernvei» eller klatresti i fjellet under den første verdenskrigen. Her ble det etablert som en del av stinettet mellom alpehyttene for å lette adkomsten til topper.

Den moderne varianten av Via Ferrata er en tilrettelagt rute med faste sikringsmidler som stålwire og stålbøyler. Dette gjør det mulig for folk uten klatreerfaring å ta seg opp en nesten loddrett fjellvegg!

Synshorn Via Ferrata og Grønolen Fjellgard

Turen tar 3-4 timer og gir en luftig, men likevel trygg og opplevelsesrik tur i fjellveggen, uten at du trenger kunnskap om tau og kiler. Synshorn Via Ferrata hever seg 400 høydemeter oppover i fra utgangspunktet ved riksveien.

Ruta ble etablert sommeren 2015 som et samarbeid mellom Grønolen Fjellgard, Sporten Beitostølen, Beitostølen Camping og Bygdinstøga.

Klatring uten erfaring og eget utstyr

Klatresele og hjelp får dere utdelt av guidene. Det er anbefalt med fjellsko og hansker.

Klatreutstyret består av to korte lengder med tau koblet sammen i en Y-form. I overgangen mot selen er det en støtdempende enhet, og i hver ende av den Y-formede innbindingen er det spesiallaget karabin. Denne anordningen gjør at klatreren alltid er festet til wiren med minst en karabinkrok.

På Synhorn Via Ferrata er det 14års aldersgrense, og alle turer krever guide.

Ser du etter klatring i nærheten av Beitostølen? Les mer på synshorn.no

Klatreruten opp Synshorn Via Ferrata
En gruppe klatrer Synshorn Via Ferrata
Toppen av Synshorn