Illustrasjonsstrek for Grønolen Fjellgard

Bli med oss på 3 eller 5 dagers fotturpakker i uke 29,30 og 31

Illustrasjonsstrek for Grønolen Fjellgard
14/07-24 - 02/08-24

Mandag

BITIHORN FRA HØDNSTØLEN - 1608moh

Opp Velumskaret


Vi kjører til Hødnstølen som ligger i bunnen av Bitihorn`s sørside. Vi går oppover mot Velumskaret hvor vi får se gamle dyregraver for reinsdyr og en nyere for jerv. Derifra blir det oppover mot toppen av Bitihorn 1608moh, hvor vi spiser matpakka vår. Etter lunsj går vi ned "Bitihødntrøppe" på sørsiden til Båtskaret ,og derfra ned til bussen igjen -Ca 600 høydemeter.

Bitihorn

Tirsdag

KNUTSHØE - 1518 moh

En av våre flotteste turer, blir ofte kallet den lille Besseggen.

Vi reiser med buss i ca 30 minutter fra Grønolen til Vargebakken, som er starten på fjellturen. Vi starter rolig frem til foten av ryggen hvor det er ett kort klyvepunkt opp til ryggen. Det er også ett kort luftig punkt rett før toppen. På toppen spiser vi matpakka vår. Derifra går vi ned til enden på ryggen før vi snur og går dalen tilbake til bussen. Det er hele tiden en flott utsikt oppe på fjellet.

5 til 6 timer og ca 500 høydemeter.

Fra Knutshøe

Onsdag

SYNSHORN- 1464moh MED RØMMEGRØT, SPEKEMAT OG MORS PRINSESSEKAKE PÅ STØLEN

Fra Hålistølen ved Bygdin går vi oppover mot Synshorn 1.464 moh. - litt bratt i starten, så vi får fort opp pulsen. Vi tar en pustepause for å se gamle, ærverdige M/B Bitihorn som glir mot Eidsbugarden. Toppen nås med flott rundskue utover Vinstervatn mot stølen, mot Rasletind og innover Bygdin med Falketind og Uranostind i det fjerne. Denne fantastiske utsikten vandrer vi rett imot når vi holder høydedraget langs Fagerdalshøe, før vi går ned mot Breilaupa, og deretter vender og går tilbake gjennom Fagerdalen på vei til bussen ved Bygdin. Så venter rømmegrøt, spekemat og mors prinsessekake og kaffe på fjellgårdens 150 år gamle støl ved Vinstervatn. De som ønsker, kan gå Synshorn Via Ferrata i stedet for turen, og være med til stølen etterpå. Dette koster evt. kr 990.- ekstra.

Hjemmelaget spekemat

Fra Synhorn via ferrata - den er frivillig 🙂

Via ferrata

Torsdag

BESSEGGEN MED JOSTIGEN - 1730moh

Vi skal nå gå Besseggen på en annen måte enn de fleste .

Turen starter ved Gjendesheim og vi går langs vannet i litt over 1 time før vi går den bratte stien til Jo Gjende opp til selve Besseggen. Han hadde den som snarvei når han skulle til Bessvatn og fiske eller jakte.

Derifra går vi opp Besseggen på vanlig måte og tilbake over Veslefjell og ned til Gjendesheim igjen.

Turen tar 6 til 7 timer.

PRISER

5-døgns turpakke kr 9250.-per person i dobbeltrom. 3-døgns turpakke kr 5.950 per person i dobbeltrom - som inkluderer frokost, lunsjpakke, middag, alle fotturer, guide samt buss og båtturer, rømmegrøt og spekemat på stølen. Tillegg for enkeltrom per døgn kr 250 pr døgn.

Vanskelighetsgrad:
Fjellsko - ikon, mørkFjellsko - ikon, mørkFjellsko - ikon, mørk
3 fjellstøvler betyr en middels lang tur av 4-7 timers varighet, 400-700 meter høydeforskjell, ofte noe stein, ujevne seter- og fjellstier.
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram