Illustrasjonsstrek for Grønolen Fjellgard

3-5 dagers fjellturer

Illustrasjonsstrek for Grønolen Fjellgard
Uke 29, 30 og 31

Søndag

Ankomst til en deilig 3-retters middag med kaffe og kake. Etter middagen samles vi for en uformell prat om turene, med praktiske råd og vink og svar på ting dere måtte lure på.

Mandag

Mandag SENDEBØTTHØDNET

Vi går opp på Sendebøtthødnet. Vi kjører mot Slettefjellvegen, men ved Fleinsendin tar vi av mot Olø. Vi kjører til Åtjednstølen og setter bilen der. Derfra starter vi rolig og følger den gamle anleggsveien oppover mot Sendebøtten, før vi skjærer av og bestiger først Vesle Sendebøtthødnet, før vi tar det store. Når vi har kommet over kammen vil vi hele tiden ha en storslått utsikt mot tinderekka i Jotunheimen, med Torfinnstindane som de nærmeste.

Lunsjen spiser vi på toppen av hornet og nyter mat og utsikt. Vi følger hele kammen og går så tilbake gjennom Sendebøtten, langs Sendebøttvatna til vi kommer til demningen, og går så ned fossejuvet tilbake til Åtjednstølen.

Tirsdag

Bitihorn fra Hødnstølen

Ny tur i programmet.
Vi kjører til Hødnstølen som ligger i bunnen av Bitihorn`s sørside. Vi går oppover mot Velumskaret hvor vi får se gamle dyregraver for reinsdyr og en nyere for jerv.Derifra blir det oppover mot toppen av Bitihorn 1608 moh,hvor vi spiser matpakka vår .Etter lunsj går vi ned " Bitihødntrøppe " på sørsiden til Båtskaret ,og derfra ned til bussen igjen Ca 600 høydemeter .

Bitihorn

Onsdag

SYNSHORN MED STØLEN 1470 MOH

Synshorn Via Ferrata. Fra Hålistølen ved Bygdin går vi oppover mot Synshorn 1.464 moh. - litt bratt i starten, så vi får fort opp pulsen. Vi tar også en pustepause for å se gamle, ærverdige M/B Bitihorn som glir mot Eidsbugarden. Toppen nås med flott rundskue utover Vinstervatn mot stølen, mot Rasletind og innover Bygdin med Falketind og Uranostind i det fjerne. Denne fantastiske utsikten vandrer vi rett imot når vi holder høydedraget langs Fagerdalshøe, før vi går ned mot Breilaupa, og deretter vender og går tilbake gjennom Fagerdalen på vei til bussen ved Bygdin. Så venter rømmegrøt, spekemat og mors prinsessekake og kaffe på fjellgårdens 150 år gamle støl ved Vinstervatn. De som ønsker, kan gå Synshorn Via Ferrata i stedet for turen, og være med til stølen etterpå. Dette koster evt. kr 990.- ekstra.

Torsdag

SVARTDALEN

TO BÅTTURER OG JOTUHEIMENS VAKRESTE DAL

Vi starter turen om bord påM/B Bitihorn fra Bygdin. Vihopper av på Torfinnsbu og
går opp mot Torfinnsdalen ogover Torfinnsdøla. Videre gårvi opp i Svartdalen med
stiskille mot Svartdalsbandetog Leirungsdalen. Denne rutaer lett, men en klassiker blant
dalrutene i Jotunheimen -inneklemt mellom høye ogville tinder. I Svartdalen går vi
langs tre vann før den slakenedstigningen medelvekryssing nord for
Svartdalspiggene. Så går detlitt bratt ned i Vesleådalen førvi kommer inn på ruta fra
Fondsbu og Eidsbugarden ogender på Gjendebu. Derfra tarvi båten på Gjende til
Gjendesheim og går om bord irutebussen som tar oss tilbake
til Bygdin, hvor vår egen bussventer.


Fredag

Avreise etter frokost – eller du kan selvfølgelig velge å bli flere dager og bestemme programmet selv.

PRISER

5-døgns turpakke kr 8700 per person i dobbeltrom. 3-døgns turpakke kr 5.650 per person i dobbeltrom - som inkluderer frokost, lunsjpakke, middag, alle fotturer, guide samt buss og båtturer, rømmegrøt og spekemat på stølen. Tillegg for enkeltrom per døgn kr 250 pr døgn

Vanskelighetsgrad:
Fjellsko - ikon, mørkFjellsko - ikon, mørkFjellsko - ikon, mørk
3 fjellstøvler betyr en middels lang tur av 4-7 timers varighet, 400-700 meter høydeforskjell, ofte noe stein, ujevne seter- og fjellstier.
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram